Kino učionica: Marginalne

Rod gori

cca 90 min.

Rod gori

Program

Kino učionica: Marginalne – Paris is Burning: Rod gori

 Kako su transrodne osobe prikazane u filmu? Koje su prednosti i ograničenja različitih prikaza transrodnosti u filmu, kako utječu na prakse označavanja u queer kulturi? Što film može reći o iskustvu bivanja transrodnim? Koristeći se isječcima iz filmova „Paris is burning“, Betty Stojnić razmotrit će navedena pitanja, te predložiti neke od mehanizama kojima se transrodnim osobama može pružiti veća vidljivost i, naposljetku, platforma za otpor.    

Betty Stojnić, rođena u Rijeci 4. srpnja 1996. godine, studentica je treće godine preddiplomskog programa kulturalnih studija pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Posebno joj polje interesa predstavljaju filmski i rodni studiji te povijest filma. Jedna je od organizatorica Kino učionice te je odgovorna za vizualni identitet projekta.

featured

Kino učionica: Marginalne

Kino učionica zajednički je projekt Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, u organizaciji Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i Art-kina. Sezona 2018. nastavak je prakse prošlogodišnjeg uspješno okončane suradnje → more

Kino učionica: Marginalne

Čemu služi seks?

Čemu služi seks?

Seks, rad, monstruoznost, zlostavljanje u filmu “Kad jaganjci utihnu”,

15

Ponoćna obitelj

19:00

Ponoćna obitelj

Midnight Family, director: Luke Lorentzen, Meksiko, SAD, 2019.
documentary 81 min.