Kino učionica: Marginalne

Na marginama koje život (ne)znače!

Na marginama koje život (ne)znače!

Program

Predavanje je temeljeno na originalnom istraživanju, provedenom u Rijeci, s glumicama, glumcima, koreografkinjama, koreografima, balerinama, baletanima, suvremenim plesačima/plesačicama i ostalim djelatnicima izvedbeno-scenskih umjetnosti. U odnosu na povijesni kontekst, u kojem su autori, redatelji i koreografi djela i drama mahom muškarci, kakva je, i kolika je, marginaliziranost žena u suvremenoj izvedbeno-scenskim umjetnostima?


Vanda Velagić i Sara Blažić studentice su treće godine Glume i medija u Rijeci. Prije studija glume Vanda je studirala Socijalno-kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, a Sara Kulturalne studije na Filozofskom faklutetu u Rijeci. Glumu vide kao moćan alat za društveni angažman i promjene.

featured

Kino učionica: Marginalne

Kino učionica zajednički je projekt Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, u organizaciji Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i Art-kina. Sezona 2018. nastavak je prakse prošlogodišnjeg uspješno okončane suradnje → more

Kino učionica: Marginalne

Čemu služi seks?

Čemu služi seks?

Seks, rad, monstruoznost, zlostavljanje u filmu “Kad jaganjci utihnu”,