Kino učionica: Marginalne

Religiozne

cca 90 min.

Religiozne

Program

Što se događa s nevinim ženskim tijelom koje je podvrgnuto silovanju? Otkud koncept nevinosti? Kako se Crkva odnosi prema silovanim redovnicama? Film Les Innocentes (2016.) redateljice Anne Fontaine temeljen je na stvarnim događajima u Poljskoj nakon Drugog svjetskog rata, gdje sedmero časnih sestara ostaje trudnima. Predavanje će, potrijepljeno teorijskim izlaganjem i isječcima iz filma, odgovoriti na navedena pitanja, ukazujući na marginalnost kao prostor povezivanja, ali i problematizirati suvremene identitetske politike.

Greta Grakalić Rački (Zagreb, 1990. godine) diplomirana je teologinja i kulturologinja, živi i stvara u Rijeci, strastvena je borkinja protiv upadanja u riječ te zagovornica ženske solidarnosti. Bila je vanjska suradnica Zareza pišući o novim tehnologijama, Bogu i kiborzima. Ima bogato dramsko iskustvo što obilato koristi u svakodnevnom životu. Stručna je suradnica Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i jedna od organizatorica programa Kino učionica.

featured

Kino učionica: Marginalne

Kino učionica zajednički je projekt Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, u organizaciji Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i Art-kina. Sezona 2018. nastavak je prakse prošlogodišnjeg uspješno okončane suradnje → more

Kino učionica: Marginalne

Čemu služi seks?

Čemu služi seks?

Seks, rad, monstruoznost, zlostavljanje u filmu “Kad jaganjci utihnu”,

No Screenings