Kino učionica: Marginalne

Lori govori

cca 90 min.

Lori govori

Program

Lori govori - O životu, slobodi i ostalim temama

Kako je biti lezbijkom? Kako se okolina odnosi prema njima, a kako one prema okolini? Koliki je ulog otvorene pripadnosti manjinskoj seksualnoj grupaciji − koliko utječe i utječe li uopće na svakodnevni život? U čemu su razlike u odnosu na heteronormativnost? Udruga Lori provest će niz intervjua sa starijom lezbijskom populacijom te će rezultate istraživanja predstaviti na predavanju. Predavačice su predstavnice riječke udruge Lori.

Cilj udruge LORI je informiranje i senzibiliziranje javnosti za prihvaćanje pripadnica/ka seksualnih i rodnih manjina (lezbijke, gej muškarci, biseksualne, transrodne, transeksualne, interseksualne i queer osobe - LGBTIQ), uklanjanje predrasuda i homo/bi/transfobije, ukidanje diskriminacije na osnovi seksualne orijentacije, rodnog/spolnog identiteta i/ili rodnog izražavanja te ostvarenje stvarne jednakosti pred zakonom. Već 18. godina djeluje u Rijeci, a povezana je sa sestrinskim udrugama diljem Republike Hrvatske i Europe.

featured

Kino učionica: Marginalne

Kino učionica zajednički je projekt Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, u organizaciji Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i Art-kina. Sezona 2018. nastavak je prakse prošlogodišnjeg uspješno okončane suradnje → more

Kino učionica: Marginalne

Čemu služi seks?

Čemu služi seks?

Seks, rad, monstruoznost, zlostavljanje u filmu “Kad jaganjci utihnu”,

12

Undine

19:00

Undine

director: Christian Petzold, Njemačka / Francuska, 2020.
feature film 90 min.