Nova škola dokumentarnog filma

Veliki mul

Hrvatska, 2023., 16 min.

Veliki mul

Summary

Iako konstanta i na prvu uvijek isti, Veliki mul Volosko se neprestano mijenja. Period dana, period godine, lokalci sa svakodnevnim rutinama, turisti, djeca istraživači, bura, jugo... Sve to gradi karakter i pjesmu mjesta čija je primarna funkcija obrana lučice Volosko od jakih vjetrova i valova. Audio-vizualna meditacija koja kroz sliku raznih situacija na mulu, te kroz vremenske prilike koje utječu na vrstu i količinu zvukova, stvara priču.

Sanja Prodan je samouka fotografkinja i video producentica s bazom u Voloskom. Dokumentaristica po prirodi, zaljubljena u hvatanje trenutaka i pričanje priča kadrovima, s korijenima u analognoj fotografiji i DIY filozofiji. Film Veliki mul nastao je u sklopu edukacije Nove škole dokumentarnog filma koju pohađa 2023. godine.

featured

Nova škola dokumentarnog filma

U utorak, 19. ožujka s početkom u 20 sati, održat će se predstavljanje filmova nastalih u sklopu edukacije Nova škola dokumentarnog filma udruge Filmaktiv. Na repertoaru su Nedjeljne kronike Maje Ležaje, Blinding Nights (Zasljepljujuće noći) Jelene → more

Nova škola dokumentarnog filma

19.03.2024.

Vapori

Vapori

2023., director: Luka Karlo Kauzlarić, documentary

No Screenings