Nova škola dokumentarnog filma

Naša Amalija

2023., 8 min.

Naša Amalija

Summary

Dokumentarni film Naša Amalija prati nećakinju autorice film. Kroz intiman prikaz svakodnevnog života jedne djevojčice, film bilježi pejzaže djetinjstva obojane kreativnošću, maštom i čarolijom.

Ana Lukanić je ponosna stanovnica Čavla koja je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te završila Dopunsko pedagoško-psihološko obrazovanje za učitelje na Filozofskom fakultetu. Trenutno radi kao snimateljica na televiziji. Ana smatra da je stvaralaštvo i umjetnost neodvojiv dio njenog života te svoje slobodno vrijeme posvećuje slikanju i snimanju. S ponosom ističe svoj prvi javni dokumentarni film Naša Amalija, koji je stvorila u okviru Nove škole dokumentarnog filma Filmaktiv, uz veliku podršku svojih mentora, za što im iskreno zahvaljuje.

featured

Nova škola dokumentarnog filma

U utorak, 19. ožujka s početkom u 20 sati, održat će se predstavljanje filmova nastalih u sklopu edukacije Nova škola dokumentarnog filma udruge Filmaktiv. Na repertoaru su Nedjeljne kronike Maje Ležaje, Blinding Nights (Zasljepljujuće noći) Jelene → more

Nova škola dokumentarnog filma

19.03.2024.

Vapori

Vapori

2023., director: Luka Karlo Kauzlarić, documentary

Veliki mul

Veliki mul

Hrvatska, 2023., director: Sanja Prodan, feature film

Nakon plime

18:00

Nakon plime

Kapag Wala Nang Mga Alon, director: Lav Diaz, Filipini, Danska, Portugal, Francuska, 2022.
feature film 187 min.

15

Vincent mora umrijeti

21:15

Vincent mora umrijeti

Vincent doit mourir, director: Stéphan Castang, Belgija, 2023.
feature film 115 min.