Nova škola dokumentarnog filma

Blinding Nights (Zasljepljujuće noći)

Hrvatska, 2023., 9 min.

Blinding Nights (Zasljepljujuće noći)

Summary

Lutanje kroz grad, probijanje svjetla i fragmentiranih misli u kaleidoskopu kretanja i gubljenja. Kroz vožnju tramvajem, zvukove kafića i razgovore s klupica, autorica nas vodi na intimno putovanje kroz pokret noći i kolaž izgubljenih riječi.

Jelena Kovačev diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti 2020. godine na nastavničkom odsjeku, usmjerenje kiparstvo u klasi Izv. prof. art. Vlaste Žanić. Tijekom studija radila je na dva scenografska projekta koji su nagrađeni Rektorovom nagradom, za Operu Agrippinu (2016.) i dječju operu Brundibar (2017.). Nastavlja raditi scenografske poslove u sklopu udruge Boom! teatar na kazališnim projektima, dječjoj predstavi Dohvati svemir, Igra uma i drugima. Bavi se edukativnim radom, osmišljava i izvodi radionice uvezivanja u sklopu projekta Uvezionice. Sudjelovala je istraživačkom projektu „Kodirani prostori“ (2022.) te na projektu Artaud Artaud u suradnji s Kazalištem Hotel Bulić u 2021. i 2022. godini izlaganjem na izložbi koja se otvorila u Beogradu i Sisku. Imala je dvije samostalne izložbe par skupnih izložbi kroz godine umjetničkog djelovanja. Film Zasljepljujuće noći je njezin završni rad u sklopu edukacije Nove škole dokumentarnog filma koju pohađa 2023. godine.

featured

Nova škola dokumentarnog filma

U utorak, 19. ožujka s početkom u 20 sati, održat će se predstavljanje filmova nastalih u sklopu edukacije Nova škola dokumentarnog filma udruge Filmaktiv. Na repertoaru su Nedjeljne kronike Maje Ležaje, Blinding Nights (Zasljepljujuće noći) Jelene → more

Nova škola dokumentarnog filma

19.03.2024.

Vapori

Vapori

2023., director: Luka Karlo Kauzlarić, documentary

Veliki mul

Veliki mul

Hrvatska, 2023., director: Sanja Prodan, feature film

Nakon plime

18:00

Nakon plime

Kapag Wala Nang Mga Alon, director: Lav Diaz, Filipini, Danska, Portugal, Francuska, 2022.
feature film 187 min.

15

Vincent mora umrijeti

21:15

Vincent mora umrijeti

Vincent doit mourir, director: Stéphan Castang, Belgija, 2023.
feature film 115 min.