Nova škola dokumentarnog filma

Nedjeljne kronike

Hrvatska, 2023., 14 min.

Nedjeljne kronike

Summary

Gradska plaža, mjesto u kojem mnogi pronalaze spas u vrućim ljetnim danima. Ogoljena tijela u potrazi za osvježenjem, luftići, sladoledi, kokteli. Koreografija bijega od užarene asfaltne stvarnosti.

Maja Ležaja je zadranka s stalnom adresom u Rijeci gdje je i završila preddiplomski studij kulturologije. Trenutno radi kao kinooperaterka u Art kinu u Rijeci, a u slobodno vrijeme voli fotografirati, snimati, gledati filmove ali ništa manje i provoditi vrijeme uz čašicu dobrog razgovora s prijateljima - pogotovo u Dnevnom boravku, kafiću koji je i tema njenog prvog dokumentarnog filma. Rekla bi za sebe da najvise uživa u dobroj zabavi u krugu najbližih ljudi i da na svijet gleda veselo i optimistično pa stoga, trenutno, pri odabiru tema koje bi voljela snimati okreće se prema živahnim i komičnim situacijama. Film “Nedjeljne kronike” je njezin završni rad u sklopu edukacije Nove škole dokumentarnog filma koju pohađa 2023. godine.

featured

Nova škola dokumentarnog filma

U utorak, 19. ožujka s početkom u 20 sati, održat će se predstavljanje filmova nastalih u sklopu edukacije Nova škola dokumentarnog filma udruge Filmaktiv. Na repertoaru su Nedjeljne kronike Maje Ležaje, Blinding Nights (Zasljepljujuće noći) Jelene → more

Nova škola dokumentarnog filma

19.03.2024.

Vapori

Vapori

2023., director: Luka Karlo Kauzlarić, documentary

Veliki mul

Veliki mul

Hrvatska, 2023., director: Sanja Prodan, feature film

Nakon plime

18:00

Nakon plime

Kapag Wala Nang Mga Alon, director: Lav Diaz, Filipini, Danska, Portugal, Francuska, 2022.
feature film 187 min.

15

Vincent mora umrijeti

21:15

Vincent mora umrijeti

Vincent doit mourir, director: Stéphan Castang, Belgija, 2023.
feature film 115 min.