Krenimo od 0!

Koyaa i nestašni predmeti

Krenimo od 0!

Koyaa i nestašni predmeti

Program

Budući da su djeca sve više izložena raznim sadržajima koji nisu primjereni njihovoj dobi, uz novi projekt Art-kina Krenimo od 0!, njihova se medijska pismenost želi potaknuti od najranije dobi. Tako će i ovog sječnja u Dječjoj kući, uz prigodan i pažljivo biran program posebno osmišljen za prvi susret djece s kinom, svoje prve filmske korake moći napraviti najmlađa publika – predškolci.

Program Krenimo od 0! sastavljen je od kratkog bloka domaćih animiranih filmova koji su djeci do 7 godina bliski temom, trajanjem i vrstom animacije, a ovog su puta na repertoaru kratki filmovi iz serijala Koyaa i nestašni predmeti.

Na brdovitoj litici iznad oblaka stanuju Koyaa i njegov prijatelj Gavran. Iako udaljeni od gradske vreve, oni žive uzbudljivim životom u kojem nema mjesta dosadi. Za to je ponajviše zaslužan Koyaa jer se uvijek nađe usred pustolovine s predmetima iz svakodnevnog života…

Animirani filmovi Koyaa puni su akcije i maštovitih rješenja glavnog junaka, a djecu nadahnjuju i ohrabruju pokazujući kako zapravo ne postoji problem kojem se ne može doskočiti uz malo mašte i dobre volje. 

U nastavku programa, točnije 27. siječnja u 16:30 sati u Šumi Striborovoj, slijedi zabavna i edukativna radionica ispunjena šarenim iluzijama i očaravajućim optičkim čudima. Riječ je o izradi igračaka koje imaju moć stvaranja iluzije pokreta - za sve one koji su fascinirani optičkim iluzijama, a vole crtati, lijepiti i rezati. Polaznici će imati priliku naučiti kako zavarati svoje oko i izraditi vlastitu optičku igračku koju će moći ponijeti kući.

featured

featured

Nakon plime

18:00

Nakon plime

Kapag Wala Nang Mga Alon, director: Lav Diaz, Filipini, Danska, Portugal, Francuska, 2022.
feature film 187 min.

15

Vincent mora umrijeti

21:15

Vincent mora umrijeti

Vincent doit mourir, director: Stéphan Castang, Belgija, 2023.
feature film 115 min.