Krenimo od 0!

ANIMANIMALS: Rak, Jazavčar, Ovce, Žabe i Krokodil

ANIMANIMALS: Rak, Jazavčar, Ovce, Žabe i Krokodil

Program

Projekt Krenimo od 0! nastavlja se i u travnju! U kinu Dječje kuće, uz prigodan i pažljivo biran program posebno osmišljen za prvi susret djece s kinom, svoje prve filmske korake mogu napraviti najmlađa publika – predškolci. 

Program Krenimo od 0! sastavljen je od kratkog bloka animiranih filmova koji su djeci do 7 godina bliski temom, trajanjem i vrstom animacije što ih čini idealnima za prvi susret djece s kinom. Travanj donosi blok kratkih animiranih filmova Julie Ocker iz animirane serije AnimanimalsKrokodil, Ovce, Jazavčar, Žabe i Rak.

Animanimals je animirana serija koja prati raznolike životinje, kukce i stvorenja koja doživljavaju čudne dogodovštine u svakoj epizodi. Kada nešto krene po zlu, životinje isprobavaju nešto novo. Seriju je osmislila redateljica animiranih filmova, dizajnerica i autorica iz Stuttgarta Julia Ocker. Zvijezde ovih malih avantura su simpatični likovi s osobinama koje se na prvi pogled čine kao nedostaci, ali ispadnu njihove prednosti. 

U sklopu bloka prikazujemo filmove:

Krokodil - Krokodil ima sve što mu je potrebno za ugodnu večer ispred TV-a: kauč, naslon za noge, jastuke i grickalice. No, grickalice pokvare svu zabavu!

Ovce - Janje skače iz jedne uzbudljive avanture u drugu. Stado ovaca nikada ne bi tako riskiralo!

Jazavčar - Jazavčar ne shvaća zašto mu stražnjica stalno mora piškiti.

Žabe - Tri žabe se svađaju oko ukusne muhe, ali muha ih nešto može naučiti.

Rak - Rak voli štipati sve i svašta. Obitelj morževa je možda prevelik izazov za njega!

Po završetku projekcija, program se nastavlja u obližnjoj Šumi Striborovoj gdje djeca mogu sudjelovati u besplatnoj popratnoj kreativnoj radionici koju će voditi Izabela Peculić, a svi će mali posjetitelji dobiti i diplome sa svojom fotografijom iz kina, za uspomenu na svoje prve kino korake. 

Sudjelovanje na radionici je besplatno i prijave nisu potrebne. 

Krenimo od 0! (Let’s start from 0!) novi je projekt Art-kina financiran od strane Europe Cinemas u sklopu Collaborate to Innovate inicijative mreže europskih nezavisnih kina Europa Cinemas. Projekt koordinira splitsko Kino Mediteran, a u njemu, pored Art-kina, sudjeluju i Kinematografi Dubrovnik, javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. 

Cilj projekta razvoj je nove publike te njihove edukacije od najranije dobi budući da su u programskom fokusu obitelji s djecom do sedam godina. Naime, programima će se ukazati na činjenicu da je od iznimne važnosti djecu od najranije dobi upoznavati s raznolikom kulturnom produkcijom kako bi se u budućnosti izbjegle jednostranost i isključivost kod odabira iste, kao i suživljavati ih s prostorom kinodvorane kao ‘prirodnim okolišem’ filma. 

featured

Krenimo od 0!

Krenimo od 0! novi je projekt Art-kina posebno osmišljen za prvi susret djece s kinom → more

Krenimo od 0!

Hrabri mališan 2

Hrabri mališan 2

Minuscule - Les mandibules du bout du monde, Francuska, 2018., director: Hélène Giraud, Thomas Szabo, animated

No Screenings