Krenimo od 0!

Animirani filmovi Ivane Guljašević Kuman

Krenimo od 0!

Animirani filmovi Ivane Guljašević Kuman

Program

Budući da su djeca sve više izložena raznim sadržajima koji nisu primjereni njihovoj dobi, uz novi projekt Art-kina Krenimo od 0!, njihova se medijska pismenost želi potaknuti od najranije dobi. Tako će ovog prosinca u Dječjoj kući, uz prigodan i pažljivo biran program posebno osmišljen za prvi susret djece s kinom, svoje prve filmske korake moći napraviti najmlađa publika – predškolci.

Program Krenimo od 0! sastavljen je od kratkog bloka domaćih animiranih filmova koji su djeci do 7 godina bliski temom, trajanjem i vrstom animacije, a kratke filmske blokove čine filmovi nagrađivane hrvatske animatorice, ilustratorice i autorice Ivane Guljašević Kuman. U srijedu, 27. prosinca u 10 sati na rasporedu su filmovi Moon (5'32), Pingvin Gašpar (7'29), Ježeva škola (4'02) i Pauk Praško (3’20).

U nastavku programa slijedi tematska radionica Crtamo, vičemo, snimamo - veselu čestitku imamo! koju će voditi riječki književnik Zoran Krušvar. Radionica će se održati u dvama terminima - 27. i 29. prosinca od 10:30 do 11:15 sati, a na njoj će polaznici, uz malu pomoć voditelja radionice, napraviti animiranu čestitku u video formatu, koju će ponosni roditelji moći slati rodbini tijekom čitavih praznika.

Polaznici radionice trebaju znati reći "Sretan Božić i Nova godina" te znati crtati drvca, poklone i pahulje. Važno je da ne nose zelenu odjeću jer će se za snimanje čestitke koristiti zeleno platno. Maksimalan broj sudionika na radionici ograničen je na 10, uz obveznu prethodnu prijavu na info@art-kino.org. Prilikom prijave potrebno je napomenuti na koji se od navedena dva termina održavanja radionice sudionici prijavljuju. Ulaz na radionicu je slobodan uz prijavu.

featured

Mooon

Mooon

Hrvatska, 2022., director: Ivana Guljašević Kuman, animated

Ježeva škola

Ježeva škola

2015., director: Ivana Guljašević Kuman, feature film

Pauk Praško

Pauk Praško

2009., director: Ivana Guljašević Kuman, animated

featured

Nakon plime

18:00

Nakon plime

Kapag Wala Nang Mga Alon, director: Lav Diaz, Filipini, Danska, Portugal, Francuska, 2022.
feature film 187 min.

15

Vincent mora umrijeti

21:15

Vincent mora umrijeti

Vincent doit mourir, director: Stéphan Castang, Belgija, 2023.
feature film 115 min.