Animafest 2024

13.-14.06.2024.

Animafest 2024

Program

34. Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb u Art-kinu gostuje 13. lipnja u 21 sat sa selekcijom kratkometražnih animiranih filmova nagrađenih na ovogodišnjoj ediciji festivala te 14. lipnja u 21 sat uz blok AFN presents: That's What She Said koji čini osam istaknutih kratkometražnih animiranih filmova čije su autorice žene.

Pobjednički blok The Best of na veliko platno Art-kina donosi ukupno šest kratkometražnih animiranih filmova. Najboljim filmom u konkurenciji hrvatskih naslova proglašen je film Žarko, razmazit ćeš dite! Milivoja i Veljka Popovića, koji je ujedno osvojio i nagradu publike, a temelji se na popularnom romanu u pričama U malu je uša đava slikarice i ilustratorice Tisje Kljaković Braić. U bloku se nalazi još pet nagrađenih naslova  - Hotel Miracle redateljice Nienke Deutz (Grand Prix), autoru Nicolasu Braultu ova  je godina donijela nagradu Zlatni Zagreb za film Entropijsko sjećanje, žiri Natjecanja filmova za djecu i mlade nagradu je dodijelio meksičko-francusko-mađarskom filmu Nube, nagrada Zlatko Grgić za najbolji prvi film napravljen izvan obrazovne institucije otišla je južnokorejskom filmu Ponovno se roditi s tobom, nagrada Dušan Vukotić za najbolji studentski film dodijeljena je njemačkom filmu Karotika.

Drugi dan programa, u sklopu bloka AFN presents: That’s What She Said prikazat će se kratkometražni filmovi nagrađivanih i istaknutih animatorica: Iznad oblaka Vivien Hárshegyi, Haljina za finale Martine Meštrović, Mariupolj. Stotinu noći Sofije Melnik, Obiteljski portret Lee Vidaković, Konjunkcija Marte Magnuske, Preko krhotina Natálie Durchánkove, Pas, kruh i cvijeće sutrašnjice Michaele Mîndru, Hobotnica banana mišmaš Milanke Fabjančič i Sumnja Adele Križovenske.

Ulaznice za filmove su u prodaji, a dostupne su na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu i putem stranice ulaznice.hr. Članicama i članovima Filmskog kluba Art-kina ulaz na program Animafesta Zagreb u Art-kinu u cijelosti je slobodan.

featured

No Screenings