Knjižnica Art-kina nastavlja s radom

Knjižnica Art-kina nastavlja s radom

Published: 06.04.2021.

Iako su kino projekcije obustavljene, Specijalna knjižnica Art-kino nastavlja s radom – svoje filmove potražite u DVD-formatu, pročitajte neku dobru biografiju redatelja ili pak proučite malo filmske žanrove.

Novo radno vrijeme Knjižnice je radnim danima, od utorka do četvrtka, od 10 do 14 sati. Kako bi se osiguralo držanje potrebnog razmaka te izbjeglo dolaženje u rizičan kontakt, u prostoru Knjižnice istodobno će moći boraviti najviše pet korisnika, uključujući i osoblje Art-kina.

Korisnice i korisnici trebaju se pridržavati uputa nadležnih tijela vezanih uz pojačanu higijenu ruku zbog čega je na ulazu u kino postavljen spremnik sa sredstvom za dezinfekciju. Kako bi se ubrzao proces posudbe građe, korisnici mogu unaprijed pretražiti mrežni katalog Knjižnice na poveznici: https://www.art-kino.org/hr/o-kinu/biblioteka te naručiti željene naslove na adresu program@art-kino.org.

Knjižnica Art-kino poziva sve svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici te na društvenim mrežama o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prema uputama nadležnih tijela i ministarstava vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19.

Specijalna filmska knjižnica Art-kina prva je takve vrste u Hrvatskoj – potpuno posvećena istraživanju i učenju o filmskoj umjetnosti. Fond Knjižnice vrlo je raznolik te trenutno broji tri inventarne zbirke koje obuhvaćaju knjige podijeljene u Opću i Referentnu zbirku, Periodiku te Audiovizualnu zbirku koja sadrži mnoštvo DVD-a suvremenih i klasičnih filmskih naslova. Građa knjižnice dostupna je svim članovima i članicama Filmskog kluba Art-kina.