Berlinale Special 2021

Dom

Home, Njemačka / Nizozemska, 2020., 100 min.

Dom

Summary

Marvin (Jake McLaughlin) se vraća u svoj rodni provincijski grad, na sveopće nezadovoljstvo zajednice, kako bi skrbio o svojoj majci Bernadette (Kathy Bates). Njegova stigma je zatvorska kazna koju je odslužio, a njegov je krimen ubojstvo. Ljudi se dijele na one koji ga prihvaćaju, poput prijatelja iz djetinjstva Wadea (Derek Richardson) i svećenika Browninga (Stephen Root), na one kojima je njegova pojava zanimljiva, u koje spada samohrana majka Delta (Aisling Franciosi) te one koji svoje dugove ne žele nipošto propustiti naplatiti, poput njezinog brata Russella (James Jordan).

Dugometražni filmski prvijenac njemačko-američke glumice Franke Potente (Run, Lola, run, Bourneov identitet…) svoju je premijeru imao na prošlogodišnjem Festa del Cinema di Roma festivalu. Kritika se pohvalno izrazila o tematsko-stilskom prikazu iskupljenja i oprosta u sredini ukorijenjenoj u religiju koliko i opterećenoj njome, a posebno su istaknute suptilne glumačke interpretacije glavnih likova, među kojima se izdvaja ona dvostruke oskarovke Bates.

featured

Berlinale Special 2021

Četvrti po redu Berlinale Special od 18. do 23. listopada donosi šest atraktivnih naslova s najprestižnijeg njemačkog → more

Berlinale Special 2021

18.-23.10.2021.

Fabian ili o propasti

Fabian ili o propasti

Fabian: Going to the Dogs, Njemačka, 2021., director: Dominik Graf, feature film

Krvopije

Krvopije

Blutsauger, Njemačka, 2021., director: Julian Radlmaier, feature film

Curveball

Curveball

Njemačka, 2020., director: Johannes Naber, feature film

12

Beskrajno sjećanje

18:00

Beskrajno sjećanje

La memoria infinita, director: Maite Alberdi, Čile, Sjedinjene Američke Države, 2023.
documentary 85 min.

12

Prošli životi

20:00

Prošli životi

Past Lives, director: Celine Song, Sjedinjene Američke Države, Južna Koreja, 2023.
feature film 105 min.