Ženijalni dani

10.-12.03.2023.

Ženijalni dani

Program

I ove godine Kino Mreža filmskim programom Ženijalni dani deveti put slavi snagu i moć žena. Program Ženijalni dani u 28 kina diljem Hrvatske donosi nadahnjujuća filmska ostvarenja koji slave žene, ali – najvažnije – pokazuju njihovu snagu i značaj u društvu.


Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u sklopu programa Ženijalni dani koji će se održati u 28 kina diljem Hrvatske donosi ženske priče koje nikako ne smijete propustiti. Gledateljice i gledatelji će tako imati priliku pogledati izvrsne i nagrađivane filmske naslove o snažnim ženama i izazovima s kojima se susreću u današnjem društvu. Ovogodišnji program Ženijalnih dana odvija se u partnerstvu s Francuskim institutom u Hrvatskoj u sklopu Mjeseca Frankofonije.


Na programu su najnovija i nadahnjujuća filmska ostvarenja poput filmova Noćni putnici (Les passagers de la nuit, 2022.), Ona je rekla (She Said 2022.), Rocca mijenja svijet (Rocca verändert die Welt, 2019.), te dva snažna francuska naslova koja donosimo u partnerstvu s Francuskim institutom u Hrvatskoj -  francuskog kandidata za nagradu Oscar, dramu Saint Omer (2022.), dokumentarni film Ženski odgovor (Riposte féministe, 2022.) te dramu Linija (La ligne, 2022.) Urusle Meier.

featured

Rocca mijenja svijet

Rocca mijenja svijet

Rocca verändert die Welt, Njemačka, 2019., director: Katja Benrath, feature film

15

Ona je rekla

Ona je rekla

She Said, Sjedinjene Američke Države/Japan, 2022., director: Maria Schrader, feature film

15

Čelična kandža

19:00

Čelična kandža

The Iron Claw, director: Sean Durkin, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države, 2023.
feature film 132 min.