RIFF 2020

Riječki filmski forum

28.08.-02.09.2020.

RIFF 2020

Program

Vodeći se željom da gledatelji mogu pogledati svih trinaest filmova Riječkog filmskog foruma, u rasporedu nema preklapanja, a projekcije se održavaju u ranijim terminima u dvorani Art-kina, a sa zalaskom sunca, u 20:30 sati, pod zvjezdanim nebom Ljetnog Art-kina. Ulaznice za sve projekcije kreću u prodaju u petak, 21. kolovoza u 20 sati

Objavljen je raspored projekcija filmova prvog Riječkog filmskog foruma – RIFF koji se održava od 28. kolovoza do 2. rujna, pod okriljem programskog pravca Doba moći, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, u organizaciji Art-kina. Šest dana filmskog programa u prostorima Art-kina (u velikoj dvorani i Ljetnom Art-kinu, uz popratne sadržaje u atriju Art-kina i na bočnim stepenicama između kina i pruge), raspoređeno je tako da gledatelji mogu pogledati svih trinaest filmova, bez preklapanja u rasporedu.

Svečanom otvorenju prvog Riječkog filmskog foruma – 28. kolovoza u 21 sat u Ljetnom Art-kinu, uz regionalnu premijeru dokumentarnog filma Za Samu sirijske aktivistice i novinarke Waad al-Kateab i britanskog redatelja Edwarda Wattsa, u suradnji sa zagrebačkim ZagrebDoxom – prethodi projekcija američkog dokumentarnog filma Feels Good Man Arthura Jonesa, s početkom u 19 sati u dvorani Art-kina.

Subota, 28. kolovoza, u dvoranu Art-kina donosi projekcije dokumentarno-igranog portugalskog filma Drago mi je, drugovi, s početkom u 17 sati, te iranski dokumentarac Pljačka, s početkom u 19 sati. Subotnji program u Ljetnom Art-kinu u 20:30 sati zaključuje riječka premijera novog filma Danila Šerbedžije Tereza37, kojoj će uz redatelja prisustvovati scenaristica i glavna glumica Lana Barić, producentica Irena Marković, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, skladatelj Darko Marković i izvršni producent Ivan Perić.

Zbog očekivanog interesa publike za film Tereza37, RIFF donosi i reprizu filma u nedjelju, 30. kolovoza u 10 sati. Popodnevni program rezerviran je za belgijsku dramu o odrastanju Cleo Eve Cools u 18:30 sati, a u Ljetno Art-kino, s početkom u 20:30 stiže napeti iranski kriminalistički triler Samo 6.5.

Ponedjeljak, 31. kolovoza, obilježen je dvama glazbenim dokumentarcima alternativnog predznaka – finskim DIY: Priča o Combat Rocku, s početkom u 18:30, te britanski White Riot u standardnom terminu Ljetnog Art-kina – u 20:30 sati. Utorak, 1. rujna donosi crno-bijeli Mamac Marka Jenkina, a večer pod zvjezdanim nebom zaključuje glazbeni doks A Dog Called Money o stvaranju albuma The Hope Six Demolition Project glazbenice PJ Harvey.

Američka indie drama s elementima komedije Sveta Frances Alexa Thompsona,igra u dvorani Art-kina u srijedu, 2. rujna u 18:30 sati, a prvi Riječki filmski forum u Ljetnom Art-kinu, s početkom u 20:30, zatvara južnoafrička drama Tetkica Olivera Hermanusa.

Tijekom i nakon trajanja filmskih projekcija RIFF-a, na bočnim stepenicama između kina i pruge nalazit će se prostor za forumsko druženje, razgovor i osvježenje, u suradnji s Book Caffeom Dnevni Boravak. U slučaju lošeg vremena, svi vanjski događaji odvijat će se unutar kina – u dvorani i atriju.

Ulaznice za Riječki filmski forum kreću u prodaju u petak, 21. kolovoza u 20 sati, a dostupne su na blagajni Art-kina (koja se otvara svaki dan sat vremena prije početka prve projekcije) i na platformi ulaznice.hr. Ulaznice se prodaju pojedinačno za projekcije, po cijeni od 25,00 kuna (20,00 kuna za članove Filmskog kluba). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta koje je posljedica očuvanja propisanih epidemioloških mjera, rezervacija ulaznica nije moguća.

featured

Tetkica

Tetkica

Moffie, South Africa / United Kingdom, 2019., director: Oliver Hermanus, feature film

Feels Good Man

Feels Good Man

Feels Good Man, United States of America, 2020., director: Arthur Jones, documentary

White Riot

White Riot

White Riot, United Kingdom, 2019., director: Rubika Shah, documentary

A Dog Called Money

A Dog Called Money

A Dog Called Money, Irska / Ujedinjeno Kraljevstvo / Sjedinjene Američke Države, 2019., director: Seamus Murphy, documentary

Za Samu

Za Samu

For Sama, Ujedinjeno Kraljevstvo / Sirija, 2019., director: Waad al Kateab, Edward Watts, documentary

Tereza37

Tereza37

Tereza37, Croatia, 2020., director: Danilo Šerbedžija, feature film

Sveta Frances

Sveta Frances

Saint Frances, Sjedinjene Američke Države, 2019., director: Alex Thompson, feature film

Bait

Bait

Bait, United Kingdom, 2019., director: Mark Jenkin, feature film

Just 6.5

Just 6.5

Metri Shesh-o Nim, Iran, 2019., director: Saeed Roustaee, feature film

Cleo

Cleo

Cleo, Belgija, 2019., director: Eva Cools, feature film

Plunder

Plunder

Talan, Iran, 2019., director: Mohammad-Sadegh Dehghani, documentary

Kumek

17:00 premijera

Kumek

Kumek, director: Dario Juričan, Hrvatska, 2020.
documentary 84 min.

Kumek

19:30 premijera

Kumek

Kumek, director: Dario Juričan, Hrvatska, 2020.
documentary 84 min.