7. Rendez-vous au cinéma

01.-09.10.2021.

7. Rendez-vous au cinéma

Program

Listopad u Art-kinu već tradicionalno zakazuje spoj s francuskim filmom, a mjesec otvara sedmo izdanje Rendez-vous au cinéma programa koji, povodom svečane 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj, donosi program od sedam filmskih naslova koji predstavljaju različite estetske trendove suvremene francuske kinematografije. Riječ je o višestruko nagrađivanim filmovima koji su ujedno svojedobno privukli i mnoštvo gledatelja u kinodvorane, a na veliko platno Art-kina, uz još 35 kina diljem Hrvatske, stižu od 1. do 9. listopada.

Vjeran svom duhu eklekticizma, ovogodišnji Rendez-vous au cinéma bit će prilika za (ponovno) gledanje filmova koji predstavljaju veliku raznolikost stilova: od čarobne, svjetski poznate komedije Amelie kojom se u Art-kinu 1. listopada u 20 sati otvara program, višestruko nagrađivane ljubavne drame Adelin život, 2. listopada u 19 sati, potom romantične drame Ludi Pierrot Jean-Luca Godarda iz 1965. godine koja se 3. listopada u 20 sati prikazuje povodom smrti velikana francuskog glumišta Jean-Paula Belmonda. Tu je i introspektivna biografska drama Skafander i leptir Juliana Schnabela, na programu 4. listopada u 20 sati, Ozonovih šarmantnih, duhovitih i zaigranih 8 žena (5. listopada u 20 sati), nagrađivani ekološki dokumentarac Sutra (6. listopada u 18 sati) te animirani film za cijelu obitelj, Avantura na sjeveru (9. listopada u 18 sati), nagrađen nagradom publike na Festivalu animiranog filma u Annecyju. 

Rendez-vous au cinéma provodi se u suradnji s Francuskim institutom, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kino mrežom.

featured

Ludi Pierrot

Ludi Pierrot

Pierrot le Fou, Francuska / Italija, 1965., director: Jean-Luc Godard, feature film

Adelin život

Adelin život

La vie d'Adèle, Francuska / Belgija / Španjolska, 2013., director: Abdellatif Kechiche, feature film

Amélie

Amélie

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, Francuska / Njemačka, 2001., director: Jean-Pierre Jeunet, feature film

Skafander i leptir

Skafander i leptir

Le scaphandre et le papillon, Francuska / Sjedinjene Američke Države, 2007., director: Julian Schnabel, feature film

8 žena

8 žena

8 femmes, Francuska / Italija, 2002., director: François Ozon, feature film

Sutra

Sutra

Demain, Francuska, 2015., director: Cyril Dion, Mélanie Laurent, documentary

Avantura na Sjeveru

Avantura na Sjeveru

Tout en haut du monde, Francuska / Danska / Belgija / Sjedinjene Američke Države, 2015., director: Rémi Chayé, Muhammad Omar Faruk, animated

No Screenings