Kino Mediteran 2018

Kino Mediteran 2018

Program

Početak nove ljetne sezone donosi tri mediteranska naslova. Ljetno će Art-kino otvoriti pobjednik ovogodišnjeg festivala u Sundanceu – Leptiri.

Turska komedija Leptiri prati dva brata i sestru koji, nakon dugog niza godina, dobivaju poziv od otuđenog oca i poziv da se vrate u rodno malo tursko selo. Jedva se okupljaju i kreću u avanturu… Odlična gluma i jedinstvena kombinacija komedije i drame dobra su razlog za dolazak na otvorenje Ljetnog Art-kina.

Kino Mediteran donosi i bogato nagrađivanu povijesnu dramu Div. Radnja je filma smještena na sjever Španjolske u 1843. godini. Kada se stariji brat vraća kući, saznaje kako je njegov mlađi brat toliko narastao da je postao div. Braća odlučuju putovati  Europom i nastupati kao cirkuska točka na trgovima, u kazalištima i u cirkusima. No, je li život u svijetu zabave lakši od poljoprivrednog, uskoro će saznati.

Talijanska romantična drama Skrivena boja stvari zatvara ovaj mediteranski vikend. Lijep i šarmantan marketinški stručnjak koji uživa u životu kao veliki ljubavnik upoznaje lijepu, živahnu i slijepu osteopaticu… Je li to sve iluzija, saznajte u Ljetnom Art-kinu.

Kino Mediteran je putujući program Festivala mediteranskog filma Split.

Ljetno Art-kino se nalazi u dvorištu Samostana Gospe Lurdske (ulaz kroz kino). U slučaju lošeg vremena program se održava redovno - u velikoj dvorani Art-kina.

featured

Leptiri

Leptiri

Kelebekler, Turska, 2018., director: Tolga Karaçelik, feature film

Div

Div

Handia, Španjolska, 2017., director: Aitor Arregi, Jon Garaño, feature film

Skrivena boja stvari

Skrivena boja stvari

Il colore nascosto delle cose, Italija, 2017., director: Silvio Soldini, feature film

15

Još jedan dah

21:30 Ljetno Art-kino

Kino Mediteran 2021

Još jedan dah

When I'm Done Dying, director: Nisan Dag, Turska / Sjedinjene Američke Države / Njemačka, 2020.
feature film 97 min.