"TRAŽEĆI ERICA" S Ericom Cantonom - od 24. lipnja u Art-kinu!

"TRAŽEĆI ERICA" S Ericom Cantonom - od 24. lipnja u Art-kinu!

Published: 21.06.2010.

(Looking for Eric), redatelj: Ken Loach, uloge: Eric Cantona, Steve Evets, Lucy-Jo Hudson, Matthew McNulty, Gerard Kearns, Stephanie Bishop, Velika Britanija, Francuska, Italija, Belgija, Španjolska, 2009., 116 min

Eric je poštar i život mu izmiče pod nogama... Kaotična obitelj, divlji posinci i mješalica za cement u dvorištu nikako mu ne pomažu, a Eric ima i tajnu. Može li se suočiti s Lily, ženom koju je volio prije 30 godina? Usprkos dobroj volji svojih frendova, strastvenih nogometnih navijača, on nastavlja tonuti. U očajnim vremenima potreban je prijatelj iz prošlosti kako bi natjerao izgubljenog poštara da se suoči s najopasnijim: svojom prošlosti. Uz malu pomoć duha bivše nogometne zvijezde Erica Cantone.

Ken Loach

Debitantski film “Poor Cow” iz 1967. prethodio je kritičkom i komercijalnom uspjehu 1969.,  sa filmom “Kes”. Njegovi kasniji filmovi socijalno su osviješteni, kao na primjer, politička drama “Skrivena namjera” iz 1990. te priča o borbi radničke klase,  “Riff-Raff” iz 1991. Glasgow je predstavljen u njegova dva sljedeća filma,  “Carlinoj pjesmi” iz 1996. te “Moje ime je Joe” iz 1998.  “Slatkih 16” iz 2002. turoban je prikaz  svakodnevice Glasgowa koju je obrađivao i u prijašnjim filmovima. Za film “Vjetar koji povija ječam” iz 2006. osvaja Zlatnu palmu u Cannesu. (Vukovar film festival)

Film Kena Loacha "Zemlja i sloboda" iz 1995., koji tematizira španjolski građanski rat, prikazan je u Art-kinu Croatia u sklopu Dana antifašističkog filma 2010.

Nagrade:

Cannes film festival 2009. - Nominacija za Zlatnu palmu
British Independent Film Award, 2009. – najbolji sporedni glumac John Henshaw