SVI SMO SUPER - od 17. lipnja u Art-kinu!

SVI SMO SUPER - od 17. lipnja u Art-kinu!

Stephanie Zacharek, www.salon.com: 15.06.2010.

Everybody's Fine, SAD, 2010, 95 min
redatelj: Kirk Jones
uloge:
 Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Lucian Maisel, Ken Sladyk, Melissa Leo, Damian Young, James Frain

U ovoj komičnoj drami Robert De Niro glumi udovca koji, nakon što mu umre žena, shvati da mu je ona bila jedina prava veza s djecom. Stoga kreće na putovanje autobusom duž čitave zemlje kako bi se ponovno zbližio sa svojom djecom, no putem otkriva da su njihovi životi daleko od idealnih. Ova priča o obitelji je remake istoimenog talijanskog hita Giuseppea Tornatorea.

"Svi smo super"("Everybody's Fine") nudi melodramatski užitak. Drew Barrymoore, čak i kada njezin lik optužuje "starog tatu" da nije uvijek bio suosjećajan koliko je mogao biti, ona djeluje kao najprilagođenija od braće -  njezino ponašanje poručuje da je sve u redu, da nikakva šteta nije učinjena. De Nirova je izvedba fino podcrtana. Neki drugi glumac bi, na mnogim mjestima, mogao pohlepno izmusti patos priče. No, De Niro tome odolijeva. Njegov ponosni, ali ponegdje usporeni način iznošenja uloge, njegov poluzainteresirani, poluiscrpljeni izraz, čak i način na koji zakopčava svoju jaknu baš do određene točke na trbuhu - kao da je De Niro studirao univerzalni jezik očeva i pojavljuje se na svim onim "slatkim" mjestima.

Nagrade:
Nominacija  za Zlatni globus, 2009.
Hollywood Film festival, 2009. - nagrada glavnom glumcu Robertu De Niru

više o filmu