filmska kritika + filmska radionica

Poziv za radionice

Poziv za radionice - filmska kritika + filmska radionica

Published: 31.10.2012.

S posebnim vas veseljem pozivamo na čak dvije radionice koje će održati od 9. do 11. studenog u Rijeci. Pred nama je radionica filmske kritike od pravih profića koji stoje iza filmskog časopisa Filmonaut te filmska radionica zahvaljujući Blank_filmski inkubator ekipi koja će ponuditi sve, od ideje do izvedbe... Kapacitet radionica je ograničen, a prijave kreću od srijede, 31. listopada do srijede 7. studenog. Radionice se ne naplaćuju.

Filmonaut i Art-kino Croatia organiziraju radionicu filmske kritike na kojoj će se kroz praktični rad s polaznicima razgovarati o izazovima suvremene filmske kritike. Radionica će se održavati od 9. do 11. studenog u prostorima Molekule (Delta 5, Rijeka), a otvorena je za maksimalno šest punoljetnih polaznika. Prijaviti se može do srijede 7. studenog i to tako da se na adresu filmonaut.blank@gmail.com & info@art-kino.org pošalju kratka biografija i kritika filma po izboru s repertoara Art-kina Croatia.
Voditelj radionice: Mario Kozina

Blank_filmski inkubator i Art-kino Croatia organiziraju filmsku radionicu koja obuhvaća:
- uvod u kratki film (gledanje kratkih filmova i diskusije),
- scenarij (od ideje do knjige snimanja),
- kameru/rasvjetu (rad s izmjenjivim prime objektivima),
- zvuk, montažu (osnove softvera, efekti, kolor-korekcija, eksportiranje),
- produkciju (osnove gerilske produkcije) i
- rad s glumcima.

Svaki od sudionika napravit će scenarij, a po najboljim scenarijima snimaju se kratki filmovi. Radi se s vrhunskom opremom u HD formatu, a polaznici će po završetku radionice steći temeljno praktično znanje za rad na filmu. Prijave se primaju do rijede 7. studenog na: blankzg.hr@gmail.com & info@art-kino.org. Grupa će imati max. 10 polaznika. Radionica kreće 9.11. u 17h, a radit će se cijeli 10. & 11. studeni.
Voditelj radionice: Dario Juričan

Blank_filmski inkubator još poručuje sljedeće:
Značenje filmofilije danas je šire nego prije nekoliko desetljeća. Nekad udobno smještena u programe repertoarnih kina i televizije, filmofilija je postala široko područje u kojem azijski art supostoji s američkim blockbusterima, a klasici filmske umjetnosti s undergroundom eksploatacijskog filma. Pod utjecajem teorije i kulturalnih studija čak se i kanon počeo mijenjati, pa za uvrštavanje nekog djela u umjetnički Panteon nije bitno da samo udovoljava određenim estetskim kriterijima, već i da se na adekvatan način odnosi prema svojim rodnim, klasnim, rasnim i inim „čudovištima iz ida“. A sve je to ostavilo traga i na načinu na koji se o filmu piše i razmišlja.