LUX NAGRADA PUBLIKE: Glasovanje u tijeku!

LUX NAGRADA PUBLIKE: Glasovanje u tijeku!

Published: 16.10.2023.

Mreža europskih kina Europa Cinemas i ove godine udružuje svoje snage s brojnim kinima diljem svijeta koja su u svojim misijama iskazala svoju ljubav za europskim filmom, pa tako i Art-kinom.

Dodjeljivanje nagrade LUX organizira Europski parlament i Europska filmska akademija, u želji promoviranja europske (filmske) kulture, a samu nagradu dodjeljuje publika. Svake je godine odabrano pet izvanrednih filmskih naslova između kojih najboljeg bira publika.

Glasovanje je otvoreno do 15. listopada do 15. studenog 2023. Glasujte baš ovdje.

Glasovanjem publika ima priliku osvojiti putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade.

Ovaj program zajedničkim snagama promiču Europski parlament, LUX nagrada publike, Kreativna Europa MEDIA program, Europska komisija, Europska filmska akademija i Europa Cinemas.

Za izdanje Nagrade publike LUX za 2024. odabrano je pet filmova. Pozivamo vas da ocijenite filmove koje ste gledali i dodijelite im od pet zvjezdica za filmove koje smatrate odličnima do jedne zvijezde za one koji vas nisu oduševili.

Cilj je Nagrade ojačati veze između politike i građana. Europska publika glasovanjem za svoj omiljeni film sudjeluje u dodjeli nagrade i na taj način postaje aktivni protagonist u cijelom postupku odabira pobjednika.

Filmovi u konkurenciji:

  • 20,000 SPECIES OF BEES, r. Estibaliz Urresola Solaguren
  • PALO LIŠĆE, r. Aki Kaurismäki
  • ON THE ADAMANT, r. Nicolas Philibert
  • SMOKE SAUNA SISTERHOOD, r. Anna Hints
  • THE TEACHERS’ LOUNGE, r. Ilker Çatak