Kvarner u kratkom 4: Najkraći dan u godini uz kratke filmove riječkih mladih autora

Kvarner u kratkom 4:  Najkraći dan u godini uz kratke filmove riječkih mladih autora

Published: 20.12.2023.

Kvarner u kratkom program je kojim se predstavljaju filmovi kratkog metra mladih lokalnih autora i autorica, snimljeni u Primorsko-goranskoj županiji

Kvarnerska filmska komisija organizira četvrto izdanje programa Kvarner u kratkom u sklopu kojeg će se na najkraći dan u godini, u petak, 22. prosinca u 19 sati, u Art-kinu prikazati tri domaća kratkometražna filma snimljena u Primorsko-goranskoj županiji, a nakon projekcije slijedi razgovor s autorima filmova.

Na repertoaru su dokumentarci Dnevni boravak Maje Ležaje i Kantrida Luke Karla Kauzlarića te eksperimentalni film Žal Mare Prpić.

U sklopu ovogodišnjeg programa, s početkom u 20 sati, slijedi kinopremijera drugog kratkometražnog filma Kristine Barišić Neka ljubav kaže sve o nama kojoj će prisustvovati filmska ekipa.

Istoga dana od 16 do 18 sati u atriju Art-kina održat će se predstavljanje Medijateke – zavičajne zbirke Specijalne filmske knjižnice Art-kina koja okuplja filmove o Rijeci i iz Rijeke na jednom mjestu i dostupna je za pretraživanje i gledanje svim zainteresiranim posjetiteljima putem tableta u atriju Art-kina.

Program se nastavlja u 18 sati, okruglim stolom na temu proizvodnje AV djela na području Primorsko-goranske županije simboličnog naziva "Snimano kod nas". Na okruglog stolu sudjelovat će Vanja Tataj-Štok, savjetnica za muzejsku djelatnost, audiovizualnu djelatnost i vizualne umjetnosti u Gradu Rijeci, riječki location manager Dean Lalić, koordinatorica programa Art-kina Ana Šegrt, uz moderatora redatelja Davida Lušičića.

Popratni program ovogodišnjeg Kvarnera u kratkom donosi i radionicu izrade videospota koja se održava 19. i 20. prosinca u Mini Art-kinu u vodstvu riječke redateljice filmova i glazbenih spotova Kristine Barišić.

Kvarner u kratkom program je kojim se predstavljaju filmovi kratkog metra mladih lokalnih autora i autorica, snimljeni u Primorsko-goranskoj županiji. Ulaz na program je slobodan za sve posjetitelje.

Kvarnerska filmska komisija ovim programom želi učiniti svoj rad vidljiv široj javnosti, predstaviti produkcije snimljene na našem području, ali i otvoriti prostor za učenje i rad mladih.

Kvarnerska filmska komisija regionalni je filmski ured osnovan 2016. unutar javne ustanove Art-kino uz podršku i poticaj Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra. Vizija Kvarnerske filmske komisije je učiniti Rijeku i Primorsko-goransku županiju privlačnim i prepoznatljivim filmskim destinacijama, a putem pruža administrativnu, logističku, obrazovnu i stručnu podršku domaćoj i stranoj audiovizualnoj produkciji.