FILMSKO-GLAZBENO DRUŽENJE S KYLEOM EASTWOODOM U NEDJELJU 4.SRPNJA U 20 SATI U ART-KINU CROATIA

FILMSKO-GLAZBENO DRUŽENJE S KYLEOM EASTWOODOM U NEDJELJU 4.SRPNJA U 20 SATI U ART-KINU CROATIA

Published: 01.07.2010.

Glazbenik Kyle Eastwood, sin kultnog Clinta Eastwooda, u sklopu svog boravka u Hrvatskoj gostovat će u Art-kinu Croatia u nedjelju, 4. srpnja u 20 sati.

Kroz filmsko-glazbeno druženje, u kojem će Kyle uzeti i bas-gitaru u svoje ruke, filmski kritičar Dragan Rubeša pričat će s Kyleom o iskustvu stvaranja filmske glazbe, kao i utjecaju slavnog oca na njegovo bavljenje glazbom, a možda otkrijemo i neke nepoznate detalje!
Prilika je to da se u razgovor uključi i publika.

Nakon razgovora s Kyleom u 20, 30 slijedi Film iznenađenja.
Ulaz je slobodan!

KRATKA BIOGRAFIJA KYLEA EASTWOODA:

Kyle Eastwood, najstariji sin Clinta Eastwooda, a soundtrack njegova djetinjstva jest jazz, potvrđuje i biografija na njegovoj službenoj stranici. U njihovu se domu slušao Duke Ellington, Count Basie i Miles Davis, a slavni otac Clint bio je taj koji ga je prvi podučio sviranju bas gitare.
Kao dječak je glumio u filmu Clinta Eastwooda "Barski pjevač" (Honky Tonk Man). Studirajući film, Kyle je shvatio da je glazba - jazz njegova istinska strast. Nakon svirki po Los Angelesu i New Yorku, 1998. snimio je svoj debi album From Here to There.
Nakon toga počinje raditi na filmskoj glazbi, i to za film "Mistična rijeka"(Mystic River), koji je dobio dva Oscara.
2004. izišao mu je drugi album Paris Blue - spoj swinga, groovea i funka.
Kyle istodobno radi i na filmskoj glazbi, te sklada glazbu za film "Djevojka od milijun dolara", koji je osvojio četiri Oscara. Treći album Now izišao je 2006., nakon čega je uslijedila i svjetska turneja.
Kyle je skladao glazbu za filmove Clinta Eastwooda: "Zastave naših očeva"( Flags Of Our Fathers), "Pisma s Iwo Jime" (Letters from Iwo Jima),  "Gran Torino" i " Invictus".
Njegov posljednji album Metropolitain uključuje suradnju s glazbenicima Manu Katchem, Till Brennerom, Camilleom i Ericom Legninijem.
Živi i radi u Parizu.

Više i na službenoj stranici http://www.kyleeastwood.com/