Dokumentarac o Kreši Kovačičeku premijerno u Art-kinu

Dokumentarac o Kreši Kovačičeku premijerno u Art-kinu

Published: 07.11.2023.

Dokumentarni film Krešo autora Marine Musulin i Zorana Kreme, film o riječkom performeru, grafičaru, glazbeniku, profesoru i kustosu Kreši Kovačičeku kojem se u kolovozu 2017. izgubio svaki trag, u petak 10. studenog u 20 sati u riječkom Art-kinu imat će svoju nacionalnu premijeru, uz druženje s filmskom ekipom i glavnim protagonistom filma te njegovim brojnim akterima.

Krešo Kovačiček jedna je od najzanimljivijih figura riječke alternativne scene 90-ih i 2000-tih. Od 2016., Krešo gubi stalno boravište i skvotira prostore napuštene tvornice papira Hartera. Međutim, u kolovozu 2017. misteriozno nestaje. Za Krešom tragaju policija, novinari, nekadašnji susjedi, ali i niz prijatelja, među kojima i redatelji filma.

Tragajući za Krešom, Marina Musulin i Zoran Krema putuju sve do Francuske, a putem otkrivaju više i manje znane fragmente Krešinog života.

Ovo je film o riječkoj alternativnoj sceni, prijateljstvu, amplitudama života, bijegu, humoru i mraku, identitetima i unutarnjim borbama.

Režiju, scenarij i kameru potpisuju Marina Musulin i Zoran Krema, montažerka je Dora Slakoper, producent Zoran Krema, izvršna producentica Jelena Androić, za dizajn zvuka zaslužan je Zoran Medved (Studio Surogat), za obradu slike Sara Salamon, za animacije Antonija Veljačić, a za grafički dizajn Ana Labudović.