27 Times Cinema: Poziv mladim filmofilima

27 Times Cinema: Poziv mladim filmofilima

Published: 15.04.2021.

Imaš li između 18 i 25 godina i baš jako voliš filmove? Inicijativa 27 Times Cinema i ove godine donosi priliku da svoju ljubav prema filmu podijeliš s mladim filmofilima iz Europske unije i to ni više ni manje nego na velikom Venecijanskom filmskom festivalu!

Mreža kina Europa Cinemas u suradnji Europskim parlamentom i programom Venecijanskog filmskog festivala Giornate degli Autori (Autorski dani) već jedanaestu godinu održava veliku inicijativu 27 Times Cinema koja će 27 mladih europskih filmoljubaca i filmoljupki odvesti na Venecijanski filmski festival. Ti će mladi postati dijelom žirija programa Giornate degli Autori i dodijeliti nagradu najboljem filmu ove dinamične i raznolike selekcije. Povrh toga, od jeseni će odabrani kandidati biti aktivno uključeni i u promociju Filmske nagrade LUX koju dodjeljuje Europski parlament i Europska filmska akademija.

Art-kino i ove godine sudjeluje u pozivu i traži tri kandidata/kinje koji će ući u završnu selekciju odabira te predstavljati Art-kino i Hrvatsku na Venecijanskom filmskom festivalu. Kandidati/kinje trebaju zadovoljiti određene kriterije, a to su:

 • redoviti posjetitelji/ce kina i ljubitelji/ce filmova između 18 i 25 godina
 • izvrsno znanje engleskog jezika (u čitanju, pisanju i govoru)
 • dobre vještine u pisanju članaka i blogova
 • aktivnost na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Snapchat…)
 • vještine u kreiranju podcasta, blogova, videomontaže, fotografija ili korištenju bilo kojih drugih komunikacijskih alata

PRIJAVA

Ako se prepoznaješ u gore navedenim kriterijima, vrijeme je za prijavu! Tvoja prijava mora uključiti:

 • VIDEO kojim odgovaraš na pitanje Što je kino za tebe? (svoj video započinješ rečenicom Cinema for me is… koju nadopunjuješ svojim odgovorom). Neka bude zabavno i originalno!

Tehnički detalji videa:

- video mora biti na engleskom jeziku

- video mora biti visoke rezolucije (Full HD: 1920x1080 px) i odličnog zvuka

- trajanje videa: 30 sekundi

- na videu mora biti vidljivo ime osobe koja se prijavljuje i ime zemlje ispred koje se prijavljuje

Ako ti treba inspiracija, pogledaj nekoliko primjera prijašnjih kandidata/kinja na Vimeo kanalu Europa Cinemas.

Video i prijavnicu (koja će, kada je ispuniš, biti dostupna u PDF formatu) pošalji nam putem WeTransfera na e-poštu pr@art-kino.org.

ŠTO AKO SI ODABRAN/A?

Čestitamo! Postaješ ambasadorom/icom Hrvatske i Art-kina na Venecijanskom filmskom festivalu. Europski parlament pokrit će troškove tvog puta i smještaja tijekom čitavog trajanja festivala (ukupno 13 dana), Europa Cinemas pobrinut će se za tvoj dnevni džeparac, a Giornate degli autori osigurat će tvoju festivalsku akreditaciju.

ŠTO SE OD TEBE OČEKUJE?

 • biti prisutan/na u Veneciji ukupno 13 dana; stižeš dan prije početka Venecijanskog filmskog festivala, 31. kolovoza, a odlaziš dan nakon završetka, 12. rujna 2021. (festival traje od 1. do 11. rujna 2021.)
 • biti članom/icom žirija za program Giornate degli Autori (gledanje svih filmova u selekciji, sudjelovanje u zajedničkim raspravama o filmovima i zajedničko odlučivanje o pobjedniku)
 • sudjelovat ćeš u okruglim stolovima, raspravama, masterclass programima i radionicama gdje ćeš razvijati komunikacijske vještine filmskog influencera/ice i društvenog animatora/ice kako bi u budućnosti mogao/la aktivno promovirati filmsku Nagradu publike LUX koja se dodjeljuje u Europskom parlamentu
 • doprinosit ćeš mrežnoj stranici i društvenim platformama mreže Europa Cinemas
 • nakon samog festivala, koristeći vještine stečene u Veneciji, promovirat ćeš Nagradu publike LUX
 • pomagat ćeš u organizaciji i pohađat ćeš događaje u sklopu Nagrade publike LUX (uglavnom između siječnja i svibnja naredne godine)
 • bit ćeš dostupan/na sudjelovati u LUX selekcijskom panelu 2022. (1-2 dana između lipnja i rujna naredne godine)


 Rok za dostavu prijave je 20. svibnja 2021. u 12 sati.