Sicilijanska bajka

Sicilian Ghost Story, Italija / Francuska / Švicarska, 2017., 122 min.

12

Sicilijanska bajka

Summary

U malenom sicilijanskom selu na rubu šume, nestaje 13-godišnji Giuseppe, sin mafijaškog ubojice koji je počeo surađivati s policijom. Luna, Giuseppeova kolegica iz razreda koja je zaljubljena u njega, odbija prihvatiti njegov misteriozni nestanak. Ona se buni protiv „kodeksa tišine“ koji vlada otokom i ponire u mračni svijet kriminalnog podzemlja koji ga je progutao. Inspiriran istinitim događajem koji je užasnuo Italiju, ovaj žanrovski spoj trilera i gotičke bajke mračna je nadnaravna priča o gubitku nevinosti i kritika prestrašenog društva otupjelog na okrutnu kriminalom zatrovanu svakodnevicu. Film Rita redateljskog dua Grassadonije i Piazze proglašen je najboljim kratkim filmom na 8. ZFF-u. 2014. je na ZFF-u prikazan i njihov cjelovečernji film Salvo.

Fabio Grassadonia, Antonio Piazza / Scenaristi i redatelji. U ljeto 2009. debitirali su kao redatelji filmom Rita. Za svoj prvi cjelovečernji film Salvo osvojili su na Tjednu kritike u Cannesu Grand Prix.

Festivals and awards

Cannes Film Festival – Critics’ Week 2017; Sundance Film Festival 2017 – Sundance Institute/Mahindra Global Filmmaking Award for Screenplay; Chicago International Film Festival 2017;

15

Još jedan dah

21:30 Ljetno Art-kino

Kino Mediteran 2021

Još jedan dah

When I'm Done Dying, director: Nisan Dag, Turska / Sjedinjene Američke Države / Njemačka, 2020.
feature film 97 min.