Prošli životi

Past Lives, Sjedinjene Američke Države, Južna Koreja, 2023., 105 min.

12

Prošli životi

Summary

Dvanaestogodišnji prijatelji Nora (Greta Lee) i Hae Sung (Teo Yoo) rastaju se kada se Nora preseli s roditeljima iz Koreje u Kanadu. Dvadeset godina kasnije, Nora je udana i razvija uspješnu spisateljsku karijeru u New Yorku. Kada sazna da Hae Sung dolazi u New York na tjedan dana, odluči se naći s njim.

Opisivan kao spoj Prije svitanja i Raspoloženi za ljubav, ovaj melankolični romantični prvijenac kanadsko-korejske autorice Celine Song nije prestao oduševljavati publiku i kritiku od svoje premijere na Sundanceu. Prošli životi nominirani su u dvije kategorije za nagradu Oscar: najbolji film i najbolji originalni scenarij.

Festivals and awards

AFI Awards 2023 - Najboljih 10 filmova godine, Najbolji redatelj (Celine Song) / AFCA 2024 - Najbolji originalni scenarij, Najbolji prvi film / BSFC 2023 - Najbolji novi redatelj (Celine Song) / NYFCC 2023 - Najbolji prvi film / OSCARI 2024 - Nominacija za najbolji film, Nominacija za najbolji originalni scenarij / AWFJ 2024 - Nominacija za najbolji film, Nominacija za najbolji film koji nije na engleskom jeziku, Nominacija za najboljeg redatelja (Celine Song), Nominacija za najbolju glumicu (Greta Lee), Nominacija za najboljeg ženskog redatelja (Celine Song), Nominacija za najboljeg ženskog scenarista (Celine Song) / ZLATNI GLOBUS 2024 - Nominacija za najbolji film, Nominacija za najbolji film koji nije na engleskom jeziku, Nominacija za najboljeg redatelja (Celine Song), Nominacija za najboljeg scenarista (Celine Song), Nominacija za najbolju glumicu (Greta Lee)

15

Priscilla

19:00

Priscilla

director: Sofia Coppola, Italija, Sjedinjene Američke Države, 2023.
feature film 113 min.

12

Ekskurzija

21:15

Ekskurzija

director: Una Gunjak, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Francuska, Norveška, Katar, 2023.
feature film 93 min.