DOKUart u Art-kinu

Ples sa stilom

Dancing with style, Njemačka, 2012., 17 min.

Ples sa stilom

Summary

Četrnaestogodišnji Eugéne pleše od svoje šeste godine. Iako to nije nešto čime bi se dečki trebali baviti, tako barem kažu njegovi prijatelji iz razreda. Iako ga u školi zlostavljaju zbog toga što voli ples na plesnom podiju, to nije skratilo njegov plesni korak. Ove godine pokazat će cijeloj školi da je odličan plesač i da ga to neće pokolebati. Hoće li Eugéne uspjeti uvjeriti kolege da ples nije smiješan? Film o tome kako je Eugéne doplesao do samopouzdanja. 

Xander de Boer je video umjetnik i dokumentarist. Studiaro je teatrologiju i filmologiju, kao i vizualne umjetnosti na umjetničkoj školi. Njegov rad kao nezavinsog filmaša opisuju kao stilski rafiniran, jer se u njemu stvara duboka sinergija pokreta, slike i zvuka. Njegovi se filmovi prikazuju na međunarodnim filmskim festivalima. Za nizozemsku javnu televiziju stvara dokumentarnu seriju o poznatim nizozemskim javnim ličnostima. U teatru radi video uživo, s različitim redateljima i putuje po Europi s vlastitom grupom za performanse – SXS ENTERPRISE.

 

 

Festivals and awards

Hamburg International Short Film Festival 2013 - Nominacija za nagradu Mo;

featured

DOKUart u Art-kinu

14. DOKUart – međunarodni festival dokumentarnog filma Bjelovar predstavlja se u Art-kinu u utorak, 22. listopada s filmovima koje selektirala scenaristica, redateljica i filmska kritičarka Rada Šešić. U Rijeci će se DOKUart predstaviti s četiri → more

DOKUart u Art-kinu

22.10.2019.

Lenno & ribica

Lenno & ribica

Lenno & de Maanvis, Nizozemska, 2017., director: Shamira Raphaëla, documentary

Leteća Anne

Leteća Anne

Flying Anne, Nizozemska, 2010., director: Catherine van Campen, documentary

Slušaj

Slušaj

Luister, Nizozemska, 2017., director: Astrid Bussink, feature film

15

The Lighthouse

21:00 Ljetno Art-kino

The Lighthouse

The Lighthouse, director: Robert Eggers, Canada / United States, 2019.
feature film 109 min.