Okus ljubavi

La passion de Dodin Bouffant, Francuska, Belgija, 2023., 135 min.

12

Okus ljubavi

Summary

Godina je 1885., a Eugenie (Juliette Binoche) je kuharica bez premca koja posljednjih dvadeset godina radi za slavnog gurmana Dodina (Benoît Magimel). Kako vrijeme prolazi, njihova strast prema gastronomiji te obostrano divljenje koje osjećaju jedno prema drugom pretvorilo se u romantičnu vezu. Zbog njihove sjajne kemije, svako sljedeće jelo koje Eugenie priprema ukusnije je i originalnije od prethodnog što izaziva zbunjenost čak i kod svjetski najpoznatijih kuhara. No, Eugenie iznimno cijeni svoju slobodu i nikada se zapravo nije željela udati za Dodina. I upravo će zbog toga Dodin odlučiti napraviti nešto što nikada prije nije: on će početi kuhati za nju. 

Na prošlogodišnjem Cannesu Okus ljubavi je nominiran za nagradu Zlatna palma dok je redatelj i nagrađen. Film je također i francuski kandidat za nagradu Oscar 2024.

Festivals and awards

CANNES FILM FESTIVAL 2023 - Nominacija za nagradu Zlatna Palma (Trần Anh Hùng), Nagrada za najboljeg redatelja (Trần Anh Hùng) / OSCARI 2024 - Nominacija za najbolji međunarodni igrani film / CRITICS CHOICE AWARDS 2024 - Nominacija za najbolji film na stranom jeziku / MILL VALLEY FILM FESTIVAL 2023 - Nagrada publike (Trần Anh Hùng) / ASTRA FILM AWARDS 2024 - Nominacija za najboljeg međunarodnog redatelja (Trần Anh Hùng), Nominacija za najbolju međunarodnu glumicu (Juliette Binoche), Nominacija za najbolji međunarodni igrani film

No Screenings