Novine - Epizoda 1 & 2

Hrvatska, 2016., 100 min.

Novine - Epizoda 1 & 2

Summary

Novu sezonu Art-kina otvara premijera prve dvije epizode serije NOVINE snimane u Rijeci u režiji Dalibora Matanića. Politički triler Dalibora Matanića sniman je prema scenariju novinara i urednika Ivice Đikića, a govori o utjecaju kapitala i politike na medijsku scenu.

Politički triler Dalibora Matanića, televizijska serija «Novine», premijerno će se prikazati na otvorenju nove sezone Art-kina u sklopu Sajma filma. Riječani će imati priliku premijerno pogledati prve dvije epizode serije koja je snimana u Rijeci i u čijem su stvaranju sudjelovali brojni riječki glumci, glazbenici i filmaši.

Teška prometna nesreća, u kojoj smrtno strada troje ljudi, pokreće mehanizam promjene vlasništva u riječkom dnevnom listu Novine. Mariju Kardumu, utjecajnom građevinskom tajkunu, najednom se jako žuri da preuzme Novine jer su se novinari počeli baviti istraživanjem misteriozne nesreće s kojom je budući vlasnik tijesno povezan. Nagla promjena vlasništva pokreće i unutarnja previranja u redakciji izazvana željom za moći, taštinom, ambicijama. U središtu su tih previranja Martin Vidov i Alenka Jović-Marinković, koji se smjenjuju na funkciji glavnog urednika. Ovo je priča o izdajama, odustajanju i nestajanju ljudskog integriteta pod pritiskom konformizma i egzistencijalnih strahova. Priča o novinarstvu i o tome kakvo je novinarstvo moglo biti.

Director

Dalibor Matanić

born 21.01.1975. Zagreb film, tv, theatre and commercial director Author of 10 feature films, several short films → more

Dalibor Matanić
Nakon plime

18:00

Nakon plime

Kapag Wala Nang Mga Alon, director: Lav Diaz, Filipini, Danska, Portugal, Francuska, 2022.
feature film 187 min.

15

Vincent mora umrijeti

21:15

Vincent mora umrijeti

Vincent doit mourir, director: Stéphan Castang, Belgija, 2023.
feature film 115 min.