Luxembourg, Luksemburg

Lyuksemburh, Lyuksemburh, Ukrajina, 2022., 105 min.

12

Luxembourg, Luksemburg

Summary

Mnogo je lijepih mjesta gdje se može umrijeti. Luksemburg nije među njima. Na stranu ljepota, umiranje je u Luksemburgu skup posao. Kada saznaju da je njihov otuđeni otac bolestan u Luksemburgu, braća blizanci Kolja i Vasja odlaze na put kako bi se pozdravili s njime posljednji put. Hoće li muškarac kojeg zateknu biti isti onaj opaki frajer kojeg se sjećaju? 

Ovaj humoristični i britki film o očevima i sinovima prikazan je u programu Horizonti u Veneciji i na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a kritičari su njegovu režiju usporedili s filmovima Martina Scorsesea.

Festivals and awards

UKRAINIAN FILM CRITICS AWARDS 2023 - Nagrada za najboljeg redatelja (Antonio Lukich), Nagrada za najbolji scenarij (Antonio Lukich), Nagrada za najboljeg glumca (Amil Nasirov), Nominacija za najbolji igrani film / UKRAINIAN FILM ACADEMY AWARDS 2023 - Nominacija za najbolji film, Nominacija za najboljeg redatelja (Antonio Lukich), Nominacija za najbolji scenarij (Antonio Lukich), Nominacija za najboljeg glumca (Amil Nasirov), Nominacija za najbolju žensku sporednu ulogu (Nataliya Gnitiy) / MREŽA FESTIVALA JADRANSKE REGIJE 2023 (Festival autorskog filma Beograd, Filmski festival Herceg Novi, Sarajevo Film Festival, Zagreb Film Festival) - Nagrada publike Adriatic Audience Award / VENICE FILM FESTIVAL 2022 - Nominacija za najbolji film
Tijelo

20:30 premijera

Dani slovenskog filma

Tijelo

director: Petra Seliškar, Slovenija, Hrvatska, Republika Sjeverna Makedonija, 2023.
documentary 91 min.