ZFF Ponovno s nama

Ivan

Ivan, Slovenija / Hrvatska, 2017., 95 min.

Ivan

Summary

Napeta drama o pogrešnim odlukama i ženi koja pronalazi svoje mjesto u svijetu krojenom po mjeri muškarca. Mara je beznadno zaljubljena u Roka, beskrupuloznog biznismena s kojim ima izvanbračno dijete. Kada se nađe pod optužbama za poslovni kriminal, Roka napuste svi prijatelji, te on nagovara Maru da zajedno pobjegnu i prisili je da bira između njega i djeteta. Ivan je na Festivalu slovenskog filma osvojio niz priznanja, uključujući i nagrade za najbolji film, scenarij i glavnu glumicu. Kratki film Janeza Burgera Na sunčanoj strani Alpa prikazan je na 5. izdanju ZFF-a. Janez je s Janom Cvitkovičem suosnivač producentske kuće Staragara u sklopu koje je nastao Cvitkovičev nagrađivani film Odgrobadogroba prikazan i na ZFF-u.

Janez Burger / Rođen u Sloveniji 1965. živi i radi u Ljubljani. Studirao je na Akademiji glazbenih i dramskih umjetnosti u Pragu (FAMU). Njegov dugometražni prvijenac U leru rušio je rekorde gledanosti u slovenskim kinima.

Festivals and awards

Festival of Slovenian Film 2017 – Best Feature Film, Best Screenplay, Best Actress in Leading Role, Best Original Music, Best Photography, Best Make-up, Slovenian Film Critics' Jury Award, Slovene Art Cinema Association Award;

featured

ZFF Ponovno s nama

Zagreb Film Festival je i ove godine s nama i to programom Ponovno s nama u sklopu → more

ZFF Ponovno s nama

12.-17.11.2017.

Charleston

Charleston

Charleston, Rumunjska / Francuska, 2017., director: Andrei Creţulescu, feature film

Opčinjen

Opčinjen

The Beguiled, Sjedinjene Američke Države, 2017., director: Sofia Coppola, feature film

Voli ne voli

Voli ne voli

Love Me Not, Grčka / Francuska, 2017., director: Alexandros Avranas, feature film