Ekskurzija

Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Francuska, Norveška, Katar, 2023., 93 min.

12

Ekskurzija

Summary

Dok se njen, deveti razred priprema za ekskurziju, Iman privlači pažnju starijeg dečka. Nakon što se, nakon igre istine i izazova po školi proširi glasina da je Iman trudna i to ugrozi ekskurziju, Iman se nađe u oluji očekivanja i ograničenja, a događaji koje je izazvala izmiču kontroli.

Ekskurzija je dugoiščekivani cjelovečernji prvijenac bosanske redateljice Une Gunjak, čiji je kratki film Kokoška, u njemačko-hrvatskoj koprodukciji, ovjenčan nagradom EFA-e 2014. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Locarnu, gdje je primio posebno priznanje.

Festivals and awards

ZAGREB FILM FESTIVAL 2023. - Međunarodna dugometražna konkurencija / FILMSKI FESTIVAL HERCEG NOVI 2023 - Zlatna mimoza za najbolji scenarij, Zlatna mimoza za najbolju žensku ulogu (Asja Zara Lagumdžija) / LOCARNO FILM FESTIVAL 2023 - Posebno priznanje (Una Gunjak) / FESTIVAL ISTOČNOEUROPSKOG FILMA U COTTBUSU 2023. - Nominacija za najbolju redateljicu u natjecateljskom programu namijenjenom filmovima za mlade (Una Gunjak) / Uz brojne druge nominacije i sudjelovanja.

No Screenings