Avatar

Ujedinjeno Kraljevstvo / Sjedinjene Američke Države, 2009., 162 min.

12

Avatar

Summary

Na veliko platno kina Dječje kuće, u 2D i 3D formatu, vraća se Oscarom nagrađena epska avantura Jamesa Camerona iz 2009. godine – Avatar. Ponovljeno izdanje najuspješnijeg filma svih vremena uvertira je u iščekivani nastavak filma Avatar: Put vode koji na velika platna stiže u prosincu ove godine.

Avatar gledatelje vodi u spektakularan svijet onakraj mašte, kreiran tada revolucionarnom tehnologijom specijalnih efekata, dijelom osmišljenih upravo za ovaj film. Bivši marinac Jake Sully, prikovan za invalidska kolica, poslan je na svjetlosnim godinama udaljenu planetu Pandoru gdje korporacije rudare za rijetkim mineralom koji je ključ rješavanju energetske krize na Zemlji.

Zbog činjenice da je atmosfera na Pandori toksična, kreiran je program „Avatar“ u kojem ljudski „vozači“ povezuju svoju svijest s avatarom – biološkim tijelom na daljinsko upravljanje koje može preživjeti ubojit zrak. Ti avatari genetički su kreirani hibridi ljudskoga DNK-a pomiješanog s DNK-om mještana Pandore, Na’vija. Preporođen u svom avataru, Jake ponovno može hodati. Dobiva zadatak da se infiltrira među Na’vije koji su postali zapreka u rudarenju za vrijednim mineralom.

No prekrasna Na’vica Neytiri spašava Jakeov život i to mijenja njegov pogled na ovaj posve novi svijet. Jakea prihvaća njezin klan, učeći ga kako postati jedan od njih. Kako se Jakeova veza s Neytiri produbljuje, on počinje poštovati običaje Na’vija i napokon pronalazi svoje mjesto među njima. Uskoro će se suočiti s krajnjim ispitom kad ih povede u epsku borbu koja će odlučivati o sudbini čitava svijeta.

Mala sirena

17:00 Dječja kuća sinkronizirano

Mala sirena

The Little Mermaid, director: Rob Marshall, Sjedinjene Američke Države, 2023.
feature film 135 min.

Family Program

Jedna od nas

19:00

H15

Jedna od nas

director: Đuro Gavran, Hrvatska, 2020.
documentary 51 min.

Mala sirena

19:30 Dječja kuća s titlovima

Mala sirena

The Little Mermaid, director: Rob Marshall, Sjedinjene Američke Države, 2023.
feature film 135 min.

Family Program

15

R.M.N. Stanje nacije

21:00

R.M.N. Stanje nacije

R.M.N., director: Cristian Mungiu, Rumunjska / Francuska / Belgija / Švedska, 2022.
feature film 125 min.