Razgovor: Sjećanje na Johna Ashforda

Aerowaves

Ujedinjeno Kraljevstvo, Hrvatska, Slovenija, Italija, Grčka, 2022., 57 min.

Aerowaves

Summary

Posljednjih 25 godina plesna mreža Aerowaves predvodi suvremeni ples u Europi podržavajući rad umjetnika u usponu, oblikujući i povezujući pritom plesnu scenu Europe. Ovaj dokumentarac uranja u povijest Aerowavesa, umjetnike koje su ga oblikovali i podržavali, te mnoge druge projekte koji su izrasli iz ove plesne platforme, uključujući tako i plesne izvedbe u VR tehnologiji. Film sadrži arhivske snimke prošlih festivala, intervjue s osnivačima i umjetnicima, te atraktivne plesne uratke napravljene specijalno za film. 

Prije projekcije filma u atriju Art-kina u 20 sati će se održati razgovor Remembering John Ashford – u razgovoru će sudjelovati Enya Belak (redateljica filma Aerowaves at 25), Frosso Troussa (DAN.C.CE UNITIVA), Bridget Webster (CoisCéim Dance Theatre), Jasna L. Vinovrski (Public in Private, plesna umjetnica) te Edvin Liverić-Bassani kao moderator.

featured

Razgovor: Sjećanje na Johna Ashforda

Prije projekcije filma Aerowaves, 15. svibnja s početkom u 20 sati u atriju Art-kina održat će se razgovor Remembering John Ashford – u razgovoru će sudjelovati Enya Belak (redateljica filma Aerowaves at 25), Frosso Troussa → more

Razgovor: Sjećanje na Johna Ashforda

15.05.2024.

Nakon plime

18:00

Nakon plime

Kapag Wala Nang Mga Alon, director: Lav Diaz, Filipini, Danska, Portugal, Francuska, 2022.
feature film 187 min.

15

Vincent mora umrijeti

21:15

Vincent mora umrijeti

Vincent doit mourir, director: Stéphan Castang, Belgija, 2023.
feature film 115 min.