Trofejna žena

Potiche, Francuska, 2010., 103 min.

Trofejna žena

Summary

U rujnu se smijemo skupa s Catherine Deneuve i Gerardom Depardieuom u svojem možda i najboljem komičarskom izdanju – u komediji "Trofejna žena" ("Potiche") genijalnog Françoisa Ozona.

Suzanne (Deneuve) je pokorna supruga bogatog industrijalca Roberta Pujola (Luchini), vlasnika tvornice kišobrana, koji poput tiranina postupa loše prema svima, počevši od radnika koji rade pod njegovom „željeznom rukom“ pa do djece i svoje „trofejne žene“. Nakon što su radnici započeli štrajk i drže Roberta u zatočeništvu, Suzanne je ta koja upravlja tvornicom.

Na iznenađenje većine, Suzanne dokazuje da je žena od akcije. No, poslovne i intimne komplikacije stižu u obliku njezina bivšeg ljubavnika (Depardieu), bivšeg čelnika sindikata...

Festivals and awards

European Film Awards, 2011. - nominacija za nagradu publike (najbolji film) François Ozon Venice Film Festival, 2010. - nominacija za Zlatnog lava (François Ozon)

Kritika: "Prekrasan primjer komične izvedbe dvoje najvećih francuskih glumaca u svom najboljem izdanju – Deneuve i Depardieuea. 'Potiche' je prava poslastica i zaslužuje da se vidi nadaleko."
Eye for Film

Director

François Ozon

Ozon, François, francuski redatelj i scenarist (Pariz, 1967). Studirao film u Parizu, pozornost privlači kratkometražnim → more

François Ozon

15

Napoleon

20:00

Napoleon

director: Ridley Scott, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države, 2023.
feature film 158 min.